tirsdag 22. april 2014

Nytt favorittøl - Black Damnation VIII S.H.I.T

12% - drikkes av tulip - 97p. Rate Beer
Brouwerij De Struise leverer igjen - og det med bravur! Av alle de supergode øl de har laget er nok denne den mest balanserte.

Ølet er svart og det gir et tykt lyst beige skum når det helles i glasset. Det har en god og fyldig følelse i munnen - uten at det blir mektig.

De første smakene er en blanding av avdempet humlebitterhet typisk for en Black IPA og den søtlige malten man finner i en Black Albert. Dette er jo ikke noen overraskelse, da den er laget på Black Albert Imperial Stout og Shark Pants DIPA.
Åtteren har en lang herlig ettersmak av brent malt, behagelig bitterhet og nøtter. Kan det være valnøtter? Den har en helt klar "belgisk touch", noe som må skyldes gjærstammen og faktum at den holder 12%. Den oppleves allikevel ikke alkoholsterk, da bitterhet og sødme og alle de andre smakene er i så balanse.

S.H.I.T.? Jo da - det står for Super High Intensive Taste. Og Black Damnation? Det er mesterbrygger Urbain Coutteaus idé om å lage en blanding av minimum 50% Black Albert og et-eller-annet-anna. 

Black Damnation-serien består nå av ti øl som er laget med innslag av rom, cognac, portvin, sherry og whisky. De har et alkoholinnhold som spenner fra 2 til 39%.


12% - drikkes av snifter/tumbler - 100p. Rate Beer


Selv har jeg smakt BDII: Mocha Bomb som er en serløst utfordrende øl med sitt sterke innslag av sjokolade og kaffe. Videre har jeg drukket BDIII: Coffee Club som er mye mer balansert enn Mocha Bomb, med sin litt tørre smak av rista kaffe. Blander veldig godt mot Black Albert. Og til slutt BDIV: Mes, som ligger litt opp i mot de sterkeste trappistølene som Rochefort 10 og St. Bernardus Abt. Smakene her er av mørk sjokolade, espresso, appelsinskall, svisker, single malt whisky og blod...


13% - drikkes av snifter - 100p Rate Beer


Felles for alle ølene i Black Damnation-prosjektet er at de er brygget på vann, malt, humle,sukker, gjær "& a dark twist of the mind"


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar