fredag 2. mai 2014

Fredagstipset 2.5

Denne ukas tips til fredagsturen innom Polet er en gammel traver som har fått fornyet heder, samt en innbydende italiener.

7% - drikkes av Snifter - 99p. Rate Beer
Nøgne Ø's Porter har nylig blitt kåret til Norges beste øl. Bedømmelsen til fagjuryen:

"Årets Øl 2013 har sødmefylte toner fra rosiner, knekk og sjokolade. Ølet har i aromabildet et røstet malt- og kaffeaktig preg. Fargen er mørk sjokoladebrun og skummet henger godt i glasset. Smaksbildet bærer preg av god munnfølelse med sødme, frukt, sjokolade, lakris, kaffe, røyk og noe bitterhet i avslutningen. Årets Øl fremstår særdeles godt balansert med gode toner i både lukt og smak."

For egen del kan jeg bare legge til at dette er et meget godt øl. Løp og kjøp!

9% - drikkes av Teku/Tumbler - 68p Rate Beer

Den italienske herligheten kommer fra Baladin og heter Mielika. I 2006 brygget Baladin en saison med masse honningsmak og som fikk navnet Erika. Mulig at honningsmaken har blitt mer rendyrket, fordi de endret ølets navn til Mielika. Er du litt bevandret i latinske språk vet du kanskje at "miel" betyr "honning" - et voilá; Miel(er)ika!

Mielika er gylden i fargen og gir mye skum. Den lukter av honning, urter, noe bitter humle og søt frukt. Smaken er honning, honning og litt aprikos. Ettersmaken har en viss bitterhet, men honningen er der hele tiden. Den kan for enkelte  bli i det søteste laget, noe som mulig reflekteres i relativ lav score på Rate Beer, men jeg er glad i det søte og anbefaler dette lett som et godt øl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar