søndag 4. mai 2014

Nye øl fra Austmann

6% - drikkes av Tulip - ikke ratet
Austmann har kommet med nye øl og Miss Saison er ett av disse. 

Den heller moderat lyst skum i glasset og som du sikkert ser så er den lys beige og grumsete, Man kan jo velge å helle noe mer forsiktig og unngå at den blir så grumsete, men da mister man jo også litt av smaken. Smak og behag.

Den lukter av jasmin, ingefær og såpebobler. Veldig friske og florale lukter.

Smaken er veldig forfriskende, med klare innslag av ingefær og lime/sitrongress. Ettersmaken er av distinkt ingefær som har en spennende brennende effekt på tunga.

Med mange ulike smaker kunne det ha gått riktig galt, men Austmann har fått til en velbalansert øl som passer utmerket til en varm sommerdag og til sterk asiatisk mat.


6% - drikkes av Shaker - ikke ratet
Det andre nye fra Austmann er hveteølet Aprikos og her lukter det ikke uventet aprikos - og det smaker masse aprikos. Den gir masse hvitt skum i glasset og det er en del bunnfall som gjør ølet uklart. I tillegg til aprikos lukter det gjær eller kjeks som ofte er å finne i omtaler av musserende vin. Dette gjærinnslaget gjør den litt funky i smaken også. Det er en litt underlig blanding av sødme og syrlighet. Hadde den vært mer av det siste hadde det nok vært en fordel for min gane. Kanskje hadde dette funket bedre i en surøl? Den blir i alle fall litt for søt for min smak.

Uansett: heder til Austmann for å eksperimentere og å være ett inovativt bryggeri som stort sett lager godt øl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar