fredag 30. mai 2014

Fredagstipset 30. mai

5,2% - drikkes av Tulip - 97p Rate beer
Danske To Øl har fått hjelp til å lage Raid av det belgiske De proufbrouwerij som har spesialisert seg i å brygge for andre. Blant de som har benyttet seg av deres tjenester er 3 Fonteinen, Beer Here, Mikkeller (mange!), Mohawk, Slaapmutske og Stronzo.

Den heller rustrødt i glasset og har godt med skum. Den lukter friskt av sitrus og har et hint av karamell. Caramalt?

Smakene er av grapefrukt, karamell og et hint av appelsinskall. Den beveger seg nære en IPA, men dette er faktisk en pilsner og det er en riktig god pilsner som er fyldig til tross for relativ lav alkoholstyrke på 5,2%. Finnes på disse vinmonopolene.

6%  - drikkes av Tulip/snifter - 98p Rate Beer

Den andre anbefalingen denne fredagen er en annen danske: Modern Ipa fra Amager brygghus. Dette er et så absolutt likandes øl. Den har en distinkt sitrussmak som er typisk for IPA, men den er ikke påtrengende. Mest fremtredende er grapefruktsmaken. Jeg mener å kjenne en lukt av jordbær også.

Bitterheten er godt balansert med moderat sødme og har en tørr finish. Kompleksiteten kan forklares med en mengde ulike humlesorter. Her finner du Herkules, Tomahawk, Summit, Chinook, Simcoe, Centennial, Amarillo og Cascade. Av malt er det Pilsner-, Munich-, CaraPils og Melanoidin. Gjærstammen er American Ale. Masse flotte greier som tilsammen lager et godt øl. Finnes på en rekke pol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar