onsdag 12. mars 2014

Ægir Gævle - Wee Heavy Barrel

Jeg fant mer snadderøl sist helg. Denne deilige scotch ale'n fra flåmske Ægir fortjener heder og omtale. Det lukter litt røyk og mye toffee. Den har konsistens ikke ulik en Oud Bruin (gammel brun), også kjent som Flanders Brown. Den er litt syrlig med karamell-og vaniljesmak og et balansert hint av røyk og bacon. Dette ølet havner helt klart i kategorien porno. Du finner den på de fleste pol i Oslo, samt mange rundt om i landet.


7,0 % - serveres i Thistle - 86p Rate Beer (V: 1155502)

Ægir bestilte 30 hogsheads som tilsvarer halvannen barrel eller 54 gallons - eller 7500 liter om du vil - fra det svenske whisky-distilleriet Mackmyra (http://mackmyra.se/). De tappet sin scotch ale over på de store fatene og ølet har tatt smak av eik og whisky. Eksperimentet har blitt riktig så vellykket.

Svenske St: Eriks har også laget en røykøl på Mackmyra-fat. Den kommer jeg tilbake når den har tatt en tur innom munnhulen og ned svelget.

Hvorfor heter ølet Gævle? Mackmyra holder til i Gävle på den svenske østkysten. 

Den har fått 86p, basert på 17 stemmer, hos Rate Beer. Dette synes jeg er litt gjerrig. Noen mener den er i søteste laget, du får prøve selv. Godt øl!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar