tirsdag 11. mars 2014

Hei Sveits!

Sist fredag oppdaget jeg noe nytt; La Torpille. Var egentlig bare innom Crossroads for å se og høre Shoeshine Boys bidrag til feiringen av Mardi Gras. Som vanlig scanna jeg baren for øl jeg ikke har smakt før. Der sto det plutselig en kul og lubben liten flaske med en øgle på etiketten. Hva var dette? Nysgjerrig som alltid så måtte jeg smake på den. Den hadde svært lite skum og den la seg litt dovent i glasset. Jeg hevet glasset og stakk nesen godt nedi. Kardemomme? Noen krydderlukter var det i alle fall.

Satte glasset til munnen og slurpet inn både øl og luft. Behagelige smaker av kardemomme(?) og tørr frukt fylte munnhulen min. En kompleks smaksopplevelse overdøva nesten det rocka New Orleans-jazz-swing-blues-og-litt-til-orkesteret. Skulle du få lyst til å prøvesmake selv, og det er et stykke til Crossroads, så finner du den på polet på Briskeby (Beholdning 11.03: 6 stk, 664102)


7,5% - serveres i Trapist/Tulip/Tumbler - 70p. Rate Beer (V: 664102)

Forresten - kameraten til høyre er en porter ved navn Black Ball fra danske To Øl. Fyldig og som vanlig smak av kaffe og sjokolade. God, i grenseland til porno. Les mer om den her: http://to-ol.dk/home/the-beers/black-ball/

Tilbake til den lille øgla. "La Torpille" ("Torpedoen") er brygget av sveitsiske Brasserie Franche-Montagne som ligger i landsbyen Saignelegiér ved foten av Jura-fjellene, ca en times kjøring nord for Bern. Bryggeriet ble grunnlagt i 1997 av nåværende eier Jerome Rebetez og vi kan heretter bare kalle dem for BFM.

Det som gjorde meg så oppglødd var at det smakte skikkelig av La Torpille. Denne Brown Ale'n har en kompleks smaksammensetning som jeg setter pris på. Man blir ikke ferdig med å smake etter første slurpen. Vinpreget - som BFM selv tillegger ølet - er absolutt til stede. Dette er et riktig spennende øl.

Vil du vite mer om Torpedoen kan du lese her http://www.brasseriebfm.ch/en/our-beers/la-torpille Kanskje du bør sikre deg et glass med La Torpille først? Uansett; godt øl!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar